středa 3. února 2021

MŮJ AVATAR

V této době začíná masopust, období, které vždy představovalo bujaré veselí, jídlo a zábavu, plesy, kde se lidé setkávali a užívali si, konaly se masopustní průvody, karnevaly plné masek. Bohužel v současnosti tu máme období jiného maskování a to hned na několika frontách zároveň. Všichni nosíme na obličeji roušky, které nám zakrývají polovinu obličeje. Při distanční výuce se pak schováváme za vypnutou kameru a všichni místo nás vidí pouze nějakého našeho zástupce, značku, monogram, za který se schováváme.

Vytvořte nějakého svého avatara, své alter ego, za které se můžete schovat, které by vystupovalo za vás, vaši vizuální prezentaci ve virtuálním světě. Můžete mu přidat něco ze sebe, nebo naopak může být k vaší osobě v kontrastu. Avatara můžete ponechat jako ikonu, samostatně, nebo ho klidně umístěte do nějakého prostředí.

Pro inspiraci tu máte dva malíře, kteří s maskami, maskováním, skrýváním a odkrýváním pracují.

James Ensor, belgický malíř a grafik (1860-1949), předchůdce expresionismu a surrealismu. Jeho masky jakoby neukrývaly tváře, ale naopak zobrazovaly skutečnou povahu lidí.





Příjezd Krista do Bruselu v roce 1889, 1889

Josef Bolf, současný český malíř (1971) - něco více









Žádné komentáře:

Okomentovat