pondělí 23. března 2020

Pondělí A+B VODNÍ TVOR

Tentokrát buďte nejen kreativní, ale také vynalézaví.
Vaším úkolem je vytvořit výtvarný objekt - vodního tvora. Nemusí to být pouze ryba, mohou to být medúzy, krabi, chobotnice, ale třeba i koráli.
Využijte materiál, který najdete doma, nejlépe odpadový, který recyklujte. Dávejte pozor, abyste si vybrali takový materiál, který jste schopní sami zpracovat. 
  • Například práce s PET lahvemi je problematická, tvary se dají stříhat, výborné je k spojení používat sešívačku. Nebezpečné pak už je tvarování lahví teplem. Nejjednodušší je třeba nastříhané pruhy namočit do vroucí vody (jen pod dozorem a s asistencí rodičů!) 
S PET lahvemi skvěle pracuje výtvarnice Veronika Richterová

Veronika Richterová




 A další příklady z Pinterestu

  • Nejednodušší je pak práce s papírem, využijte různé kartony, ruličky, stříhejte, lepte. Můžete obarvit, nebo využít barvy, textury papíru (hrubost, zmačkání, průsvitnost)



  • Využít můžete také staré plechovky, pozor ale, ať se nepořežete!


  • Nebo můžete propojit vše dohromady, kombinovat.



Moc se těším na vaše objekty. Pokud Vám to nepůjde, klidně to jen naaranžujte a výsledek vyfoťte a následně zase rozeberte. Ale musí to být 3D.
Až budete fotit, zkuste si najít nějaké neutrální, nejlépe jednobarevné pozadí, zvolte i vhodné osvětlení. Nejlepší je využít denního světla a pokud máte možnost fotit na zahradě, můžete objekt i zavěsit.
Tak hodně kreativních nápadů a buďte na sebe opatrní a to nejen při tvorbě.

Vyfocené nebo oskenované práce posílejte prosím na:
linhartova@zusteplice.cz
nebo přes WhatsApp - telefonní číslo 736 653 859
aktivní jsem i na Instagramu





Žádné komentáře:

Okomentovat