pátek 16. října 2020

MÁME RÁDI ZVÍŘATA

VÝTVARNÉ ČINNOSTI 

videozadání

Dnes si budeme zase trochu hrát, ale budeme i kreslit. Fotograf Francois de Witte si rád hraje s kuchyňským nádobím. Použít můžete talíře, příbory, vařečky, cokoliv najdete, ale nejdřív se prosím zeptejte rodičů a dejte pozor ať nic nerozbijete a zkuste si nějaké zvířátko sestavit. 




A abychom stále jen nesestavovali, vezměte si i papír a pastelky nebo fixy a nakreslete mi svoje oblíbené zvířátko. Nezapomeňte na druh srsti, má chlupy, šupiny, peří nebo jen holou kůži. 

I slavní malíři rádi zvířata kreslili. Koukněte se pečlivě, jaké chlupy mají zajíčci, jakou zvrásněnou kůži má nosorožec.

Albrecht Dürer, 1505

Mirko Hanák

Albrecht Dürer, 1515

Franz Marc, 1912


Na všechna vaše zvířátka se moc těším!

Ze školy vás všechny zdraví vaši čerti, které jsem včera vyndala z pece! Teď je ještě čeká vykoupání v černé lázni, protože bílí čerti by byli divní a znovu ozdobení drahými kameny, aby se krásně rozzářili. Diamanty si museli před pečením sundat, protože by se v peci roztavily, rozpustily.


HUDEBNÍ A POHYBOVÉ ČINNOSTI
Vážení rodiče,

i nás, jako vyučující hudební a pohybové součásti Estetické přípravné výchovy mrzí, že se s dětmi nemůžeme setkávat.
Rády bychom jim alespoň zpestřily dny nějakou drobnou hudební, či pohybovou činností.
Pro začátek posíláme odkaz na video na You Tube, kde si mohou děti vyzkoušet "hru na tělo".  Hudební podklad je velmi jednoduchá, rytmická skladbička a děti ji mohou doprovodit zvuky podle obrázkového návodu - chodidlo znamená dup, spojené ruce tlesk, další obrázek plesknutí o tváře a ten poslední plesknutí na horní část hlavy. Černý tvar znamená pauzu (tak daleko jsme s dětmi ještě nedošly, tak poprosíme vás o vysvětlení).

Moc děkujeme a děti zdravíme

Jiřina Schillerová a Renata Kiršnerová



Žádné komentáře:

Okomentovat