pátek 9. října 2020

PÁTEK B ESTETIKA - PŘÍRODNÍ TVOŘENÍ

 Vážení rodiče, milé děti!

Vítám vás na první dálkové výuce. Bohužel, situace neumožňuje se nám sejít osobně, a tak vám nabízíme formu tvoření alespoň takto, dálkově. Samozřejmě je tato forma výuky nepovinná, dobrovolná! 

Zvažujeme různé varianty vzájemného spojení s žáky, vyzkoušené máme zadávání úkolů, to však vyžaduje velkou spolupráci s rodiči, přečíst zadání, asistovat při tvoření a nakonec poslat výsledek. Výhodou je to, že úkol můžete plnit kdykoliv, jakýmkoliv tempem.

Prozatím vám zde napíši zadání společného úkolu a pokusím se i o nahrání zadání formou videa. Prosím moc o shovívavost, protože to je má prvotina.

Také moc prosím o zpětnou vazbu, co by vám vyhovovalo nejvíce. Šlo by i mít přímo on-line hodinu v čase daném rozvrhem, třeba přes Skype nebo Microsoft Teams, ale vyžaduje to od vás: být doma, na příjmu a mít danou techniku. 

V době výuky jsem vám k dispozici nejlépe přes WhatsApp - telefon 736 653 859 .

Výtvarné práce dětí také posílejte takto, nebo mailem linhartova@zusteplice.cz.

Moc děkuji za všechny zprávy a nápady, přikloním se k většině.

video ESTETIKA 9. 10. 2020

Milé děti,

dnes jsem si pro vás připravila tvoření, při kterém nebudete potřebovat papír ani tužku nebo pastelky. Využijeme to, co nám barevného připravila příroda sama. Až budete s rodiči venku na procházce, rozhlídněte se, jak krásně se nám barví listy stromů, vybarvují se také různé plody. Určitě moc rádi sbíráte kaštany, žaludy a další bobulky. Jen prosím raději nic neochutnávejte!

Nasbírejte si, co zajímavého najdete, a buď můžete hned tvořit, venku, nebo si listy a plody přineste domů a tvořte doma.

Zkuste z lístečků seskládat obrázek, můžete tvořit různá zvířátka, sluníčka a podobně.

Tvořit můžou i vaši sourozenci i rodiče, když budou chtít.

A víte, že si takhle hrají i někteří velcí umělci?

Pan Andy Goldsworthy vytvářel z nalezených přírodnin nádherné věci. Při jejich skládání musel být velmi trpělivý. Některé jeho skládanky z listí, větviček nebo i rampouchů potom nechal v přírodě napospas živlům, vítr je rozfoukal, led roztál.






Až budete mít obrázek hotový, poproste někoho z rodičů, aby ho vyfotili a poslali mi ho. 

Už se na všechny obrázky moc těším.


Žádné komentáře:

Okomentovat