středa 4. listopadu 2020

ČTVRTEK A - LOUŽE ČI KALUŽE

V létě bylo hodně sucho, ale podzim je naštěstí hodně deštivý, a tak jsou všude krásné kaluže. Ještě když prší, padající kapky v nich kreslí překrývající se kruhy, někdy dokonce vznikají krásné bubliny. A kdo by se rád jako malý nebrouzdal loužemi, necákal a neskákal v nich. Když po dešti vysvitne sluníčko, všimli jste si, že na chodníku nebo na ulici vlastně vytvářejí ohraničený jiný svět. Jako zrcadlo odrážejí to, co je nahoře, a tak vlastně propojují světy. Tak můžeme mít vlastně nebe na zemi. Co kdyby louže byla brána do jiného světa nebo se na nás z ní koukal místo našeho obrazu někdo jiný? Louže může také být plná života, žáby i jiní tvorové se v ní mohou rozmnožovat.
Inspirujte se a popusťte uzdu fantazii a nějakou tu louži nakreslete, namalujte nebo třeba vyfoťte. Buďte originální!!!! Už se moc těším, co vymyslíte.





M. C. Escher (1898-1972), nizozemský umělec, který se zabýval perspektivními, optickými klamy.

Více jeho prací najdete na   https://mcescher.com/gallery/


M. C. Escher

M. C. Escher

Angličan David Hockney (1937) se proslavil jako malíř vody, hlavně se zabýval světelnými efekty ve vodě. Jak se vlní voda v bazénu, jak pod vlnkami vypadá lidské tělo. Ve stáří zkoušel počítačovou kresbu.

David Hockney - Portrét umělce, 1972


David Hockney - Déšť

David Hockney

David Hockney

David Hockney

 

Žádné komentáře:

Okomentovat